Selecteer een pagina

Het is niet alleen de klacht die aandacht nodig heeft, maar ook de mens zelf.

Afspraak maken?

Wally Dekker

Ik ben sinds 1 januari 2000 werkzaam als zelfstandig haptotherapeut in mijn praktijk in Rotterdam. Mijn vooropleiding is fysiotherapie waarin ik ruim 10 jaar werkzaam ben geweest, waarvan het grootste deel op haptonomische basis. De fysiotherapie alleen bracht mij echter te weinig voldoening, omdat ik vaak niet verder kwam dan de fysieke klacht.

Toen ik in aanraking kwam met de haptonomie vielen er voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek. De keuze voor de opleiding was dan ook snel gemaakt.

Binnen haptotherapie heb ik leren ervaren dat de klacht ons iets komt vertellen. Het lijf geeft een signaal dat er iets moet veranderen. Misschien zijn we als haptotherapeut wel de psycholoog van het lijf. Wij worden als voelers geboren en onderweg in het leven veelal tot denkers gemaakt. Hierdoor raken we de verbinding van het voelen met het denken kwijt. Dit leidt tot fysieke of mentale klachten.

Omdat ik de mens zo boeiend en interessant vind, wil ik er steeds meer over leren. Dit maakt dat ik na de afronding van mijn opleiding Haptotherapie ook de kinderopleiding binnen de haptotherapie heb gevolgd en een aantal masterclasses bij Ted Troost. Verder heb ik de opleiding Craniosacraal therapie en Familieopstellingen afgerond. 

Mijn doel is om de mens weer vanuit de verbinding met zichzelf en zijn omgeving te laten leven. Waardoor ze zichzelf beter leren kennen en hierdoor  gaan voelen en begrijpen wat ze nodig hebben.

 

Haptotherapie

Bij de haptotherapie staat het gevoelsleven centraal.

Haptotherapie brengt je weer in contact met het voelen en je eigen gevoel. Dit gaat via het gesprek, ervaringsoefeningen en de aanraking. Met name de aanraking maakt ons vak zo waardevol. Met als resultaat denken en voelen komen weer in balans.

We zetten het lijf even stil zodat het weer de aandacht krijgt. Er ontstaat ruimte om gevoelens, emoties en/of fysieke blokkades weer te herkennen en verwerken. 

Het is een actief proces waarbij je inzicht krijgt in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het brengt je in contact met jezelf, je omgeving en de wereld om je heen.

Het in verbinding staan zorgt dat je je als mens weer kan openen, je gaat voelen wat je nodig hebt, je kan je ontplooien en het maak het eenvoudiger om de juiste keuzes te maken.

Dit alles maakt dat je energie weer kan stromen, het vergroot onze belastbaarheid en we worden vitaler en gezonder.

 

 

Voor alle leeftijden.

De huilbaby na een zware bevalling
Het onrustige kind dat niet kan slapen

Het kind dat veel boos is en vaak buikpijn heeft

De puber die niet blij is en moeilijk vrienden maakt 

De middelbare scholier die zich niet kan focussen 

De student die depressief is 

De topsporter die steeds blessures heeft 

De ondernemer die de lat te hoog legt

De man die altijd last van zijn rug heeft en niets helpt 

De jonge moeder die de druk van het gezin niet aan kan 

De jong volwassene met een te vol hoofd 

De vader die klem zit tussen werk en gezin 

De oudere vrouw met pijn die haar overleden man zo mist.

 

Systemisch Coachen

Het begrip systemisch verwijst naar de invloed van het groter geheel op de mens.

Je gaat samen op een ontdekkingsreis, waar veel praten niet meer de oplossing is, maar waar je vertrouwen krijgt in het systemisch veld. 

Als client krijg je inzicht in je eigen systeem en wat dit voor jou betekent. Blokkades en patronen worden zichtbaar. Om van hieruit te voelen en wat je nodig hebt om hier een verandering in teweeg te brengen of je lot te dragen dat het zo.

Familieopstellingen

De opleiding familieopstellingen heeft mij een extra inzicht gegeven.

Zijn er  bepaalde patronen, problemen of gevoelens die elke keer terug komen in je leven dan is dat vaak terug te voeren op je familiesysteem

Het systeem heeft vaak onzichtbare wetmatigheden, waarvan je je niet bewust bent, maar die wel van grote invloed kunnen zijn op je leven.

Via het systemisch werken kunnen onzichtbare patronen zichtbaar en voelbaar laten worden. Dit inzicht kan heel helend werken.

Het laat ons voelen dat we als mens onderdeel zijn van een groter geheel.

Het voelt als het helen van onze intuïtie.

 

Hapto.nl

Het initiatief van Haptotherapie op de kaart is een samenwerking van een groot aantal haptotherapeuten, met als doel om meer bekendheid te geven aan de haptotherapie. Haptotherapie verbindt de mens met het voelen. Haptotherapie op de Kaart verbindt alle haptotherapeuten in Nederland.

Een cadeau voor de haptotherapie en haptonomie!

Ben jij haptotherapeut of geïnteresseerd in haptotherapie? Bezoek onze website voor meer informatie en meld je aan, zodat jij ook zichtbaar wordt op de kaart.

Volg Wally Dekker.

Content die je inspireert, motiveert en informeert.